19/5 Geslaagde clubdag, heren 1 halen play-off finale

Categorie: Wedstrijd Verslagen
Geschreven door Gerrit Vertommen

Zaterdag stond de clubdag van Atomix op het programma.  Deze geslaagde dag kende als apotheose een rechtstreeks duel tussen Atomix en Kortrijk, beide in strijd om het 2 ticket om de play-off finale in 1ste Nationale.

Van 's morgens vroeg was het Atomix clubdag team paraat om alles klaar te zetten voor het jaarlijks Atomix feest.  Om 10u begonnen onze u8, u10 en u12 eraan met een tornooi waar naast Atomix ook Lummen, GBSK en Welta op de afspraak waren.  Atomix (dat met 7 teams aantrad) toonde dat heel wat handbalplezier en talent in deze generatie aanwezig is.

Om 13u was het dan de beurt aan de moeders.  Zij namen het op tegen onze u12/u14 meisjes.  Het werd een gelijkopgaande wedstrijd, waar vooral veel plezier gemaakt werd.

Onze u16 namen het tegelijkertijd op tegen Tessenderlo.  Ive Schroven, die de coaching op zich nam, zag dat er zeker talent in deze groep zit, maar ook nog een aantal werkpunten, waar volgend seizoen ongetwijfeld aan gewerkt zal worden.

Nadien was het de beurt aan de vaders die het opnamen tegen onze u12/u14 jongens.  De vaders benutten al hun ervaring en leepheid en maakten het onze jongens niet gemakkelijk.

Na middagshift in de Atomix pasta bar namen de oude gloriën dames (versterkt met enkele partners van de dames) het op tegen onze kersverse kampioenen.  Nadien werden ze gehuldigd door Tim Mogal van de Vlaamse Handbalvereniging.  We zien het volgend jaar terug op het nationale niveau.

Vlak voor de wedstrijd van de eerste ploeg werd nog een spannend duel afgewerkt tussen de jongens U18 en U20 tegen de oude gloriën heren.  Het werd een spannende partij.  De jonge garde die zeker talent beschikt, had een taaie kluif aan de "oudjes" al hun ervaring in de strijd wierpen.

Om 20u15 was het eindelijk de beurt aan het fanionteam van coaches Bertels en Lievens.  Atomix had genoeg aan een gelijkspel tegen rechtstreekse concurrent Krotrijk.  In een volle zaal (meer dan 300 toeschouwers) zorgden zowel de supporters van Atomix als de bus meegereisde Kortrijkzanen voor een optimale sfeer om tophandbal te spelen.  Atomix begon furieus en liep tot 2-0 uit via doelpunten van Bert Bisschop en Toon de Vis (vandaag goed voor 12 doelpunten).  Atomix bleef gans de eerste helft op voorsprong, maar een sterke Olixiouk hield Kortrijk in het spoor.  Uiteindelijk werd gerust bij een 14-14 stand.  De 2de helft begon gelijkopgaand.  Dan pakte doelman Vonckx uit met enkele parades.  Geholpen door een vlot scorende De Vis, Schroven (5 doelpunten) en Igor Beckers (6 doelpunten) maakte Atomix in de laatste 10 minuten het verschil en won afgetekend met 31-26 tot groot jolijt van de de talrijk aanwezige jeugdspelers van Atomix.  Volgende week start de finale en neemt Atomix het in een best of three op tegen Doornik.  De winnaar is kampioen en stijgt naar de Beneliga waar de beste 6 Belgische en Nederlandse clubs aantreden.  De eerste wedstrijd spelen we thuis, bij deze zijn terug alle supporters uitgenodigd om hun favoriete team naar een eerste zege te schreeuwen.  

Via deze weg willen we alle helpende handen (ouders, feestcomité, bestuur, trainers,...) bedanken om van deze dag een van de hoogtepunten van het jaar te maken.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews