11/3 Atomix behaalt ticket play- offs na winst tegen Merksem

Categorie: Wedstrijd Verslagen

De heren 1 verzekerden zich door een vlotte overwinning tegen Merksem van een ticket voor de barrages.  Ook heren 2 wonnen, zij het niet zonder moeite, tegen Uilenspiegel waardoor ze de koppositie terug overnemen.  Deze staat volgende week (16u in Keerbergen) alweer op het spel in een rechtstreeks duel met Lebbeke.  De dames wonnen ook opnieuw en vinden zo aansluiting met de grote groep waardoor ze een belangrijke stap zetten in de strijd om het behoud.  Ook de U18 lieten zich positief opmerken met een zege tegen Waasmunster waardoor ze zich verzekerden van de Vlaamse finale in hun categorie.

 

Op deze laatste wedstrijd van de reguliere speelkalender stond er voor Atomix nog heel wat op het spel. Bij winst tegen Olse Merksem werd het felbegeerde ticket voor de play-offs gegrepen en kon er gespeeld worden voor een plek in de 'Beneliga' volgend seizoen. Bij verlies was Atomix afhankelijk van het resultaat van Eynatten. Er kon dus maar beter zelf gewonnen worden.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Het was Toon De Vis die meteen de 3-0 voorsprong op het bord bracht. Goed gevolgd door Blaz Rojc en Erik Smeijers stond het na 6 minuten al 5-0. De bezoekers konden dan toch eens tegen scoren en ook de doelpuntenmachine bij Atomix stokte wat. Dit bracht de score op 8-3 na een kwartier wedstrijd. Toon De Vis lukte in de eerste helft maar liefst 6 doelpunten. De verdediging werkte uitstekend en ook keeper Jasper Mendes haalde aardig wat ballen uit zijn doel. Na 21 minuten stond het reeds 12-3. In de slotminuten van de eerste helft werd het nog 13-5.

In de tweede helft was het Merksem dat het eerste doelpunt maakte. Toon De Vis maakte er snel 15-6 van, maar de bezoekers kwamen terug tot 15-8. Even werd gevreesd dat het toch de zenuwen waren die begonnen op te spelen. Youngster Ben Schroven, die vorige week ook bijzonder knap speelde maakte er 17-9 van. Onze meest ervaren speler Erik Smeijers deed er nog een schepje bovenop en zorgde met nog 2 doelpunten voor de geruststellende 19-9. Na 21 minuten wedstrijd en bij een 19-10 stand kwam Levi De Leus in het doel van Atomix staan. Het is opmerkelijk dat vanaf dat ogenblik de bezoekers geen enkele goal meer konden maken. De thuisploeg deed het tegenovergestelde. Bijna iedereen wist zijn doelpuntje mee te pikken. Op het einde van de wedstrijd kreeg Atomix nog een penalty. Het was doelman Levi De leus die in de allerlaatste seconde de bal in de linkerhoek van de goal keilde. Eindstand 26-10!

Dankzij deze overwinning mag Atomix verderop in het seizoen de barragematchen spelen samen met KV Sasja en Callant Tongeren vanuit de Beneliga en seizoensrivaal Doornik voor 2 toegangstickets voor de Beneliga. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

DOELPUNTENMAKERS:

H.C. Atomix: 
Claes Matthias (2), De Leus Levi (D + 1), De Vis Toon (9), Delfosse Laurent (1), Hellemans Rens (3), Maetens Dario (1), Mendes Jasper (D), Radis Christophe, Rojc Blaz (2), Schroven Ben (1), Schroven Wouter, Smeijers Erik (4), Van Haesendonck Gaëtan (1) en Vandeghinste Maurits (1).

Olse Merksem: 
Bastianen Lars, Baeyens Rens, Jansen Carlos, De Parade Jelle, Allaf Zaïd, Dielen Sten, Koenraad Lars (1), Hayon Alexandre (1), Ntibashirakandi Laurel (1), Doms Lennert (3), Smets Kristof (2), Ntibashirakandi Frank (2) en Van Den Bergh Yoeri.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews