18/12 Drie heren ploegen winnen op laatste speeldag van het jaar

Categorie: Wedstrijd Verslagen

De heren van Atomix trokken op zaterdag 16 december naar Kreasa Houthalen. Meteen de laatste competitiewedstrijd van 2017. Na een eerste helft waarin maar met één doelpunt voorsprong de rust werd ingegaan, liep Atomix helemaal weg in de tweede helft. Eindstand 21-33!  Ook de Liga en Regio wonnen respectievelijk tegen Overpelt en GBSK waardoor ze beiden al lijstaanvoerder het jaar afsluiten.  Bij de dames coachte Kristof Briers zijn eerste wedstrijd.  Hij heeft nu (winterstop) enkele weken de tijd om de ploeg voor te bereiden om de redding te bewerkstelligen. 

 

Toon De Vis opende de score voor Atomix. Nadien lukte het wat minder goed om de weg naar doel te vinden. Houthalen kwam 3-2 voor, maar telkens maakten de bezoekers dan wel de gelijkmaker. Na 12 minuten stond het zo 6-5. Mede dankzij 4 treffers van Erik Smeijers kwam Atomix terug op voorsprong. Na 19 minuten stond het zo 8-10. De thuisploeg maakte telkens de aansluitingstreffer. Toon De Vis kende van dan af een heel goede periode. Met een hele reeks doelpunten tijdens de laatste minuten van de eerste helft en de eerste 10 minuten van de tweede helft, zorgde hij ervoor dat Atomix zijn voorsprong kon uitdiepen. Na 30 minuten werd er gerust met een 14-15 stand.

 

De tweede helft begon uitstekend voor de bezoekers. Toon De Vis scoorde maar liefst 8 keer in nog geen 10 minuten. Reken daar zijn 4 goals op het eind van de eerste helft bij en de som is vlug gemaakt. Hij scoorde maar liefst 12 keer op 20 minuten! Houthalen wist maar 1 keer tegen te scoren waardoor het na 10 minuten al 15-24 stond. Hellemans Rens zette na 13 minuten de 10 puntenkloof op het bord. De thuisploeg kon slechts 7 keer tegen scoren in de tweede helft. Matthias Claes zette de 18-30 op het bord. Uiteindelijk was het 'youngster' Hayette Thibaut die de 21-33 eindstand vastlegde.

Met deze overwinning behoud Atomix het uitzicht op een goede eindklassering en deelname aan de play- offs. Na de winterstop volgt meteen één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Atomix neemt het dan thuis op tegen leider Doornik. Afspraak op 20 januari om 20:30 in de Wespelaarse sporthal.  Die dag zal er voorstelling zijn van al onze jeugploegen tot en met U14, we gaan met andere worden voor een volle sporthal.

 

DOELPUNTENMAKERS:

Kreasa Houthalen: 

Vanhout Christopher, Verhoeven Kai (3), Lamers Brecht (3), Beckers Igor (2), Janssens Glenn (4), Poelmans joren (6), Kreemers Jelle, Haex Bert, Stulens Jochen (1), Buquet Marnix (1), Breukers Tom, Claessens Franky (1) en Van De Vliet Stijn.

 

H.C. Atomix: 

Claes Matthias (2), De Leus Levi (D), De Vis Toon (14), Delfosse Laurent (2), Hellemans Rens (1), Mendes Jasper (D), Radis Christophe (1), Rojc Blaz (5), Schroven Ben, Smeijers Erik (6), Hayette Thibaut (1), Van Haesendonck Gaëtan en Vandeghinste Maurits (1).

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews