2/5 Atomix wint van Izegem na doelpuntrijke wedstrijd

Categorie: Wedstrijd Verslagen

Zaterdagavond stond de voorlaatste competitiewedstrijd van Atomix tegen Izegem op het programma. Coach Gerrit Vertommen kon er deze maal niet bij zijn en dus nam T2 Gert-Jan De Vis het van hem over. Na een gelijkopgaande eerste helft liep Atomix helemaal weg in de tweede helft en won het nog met ruime 38-27 cijfers.

Atomix startte het best aan de wedstrijd en met 2 treffers van Toon De Vis stond het al gauw 2-0 voor. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht en na 6 minuten stond het reeds 4-3. Even werd het 7-4 maar Izegem counterde tot 7-6. Daarna liep de thuisploeg wel definitief uit via een trefzekere Wouter Schroven en Pivot Erik Smeijers tot een 14-10 na 18 minuten wedstrijd. Naar het einde van de eerste helft toe kwam Izegem terug meer in de wedstrijd, vooral via treffers van Louis Motte. Er werd gerust met een 19-16 stand. Het kon dus nog alle kanten uit in tweede helft.

Izegem scoorde als eerste en bleef verwoed aanklampen tot 22-20. Daarna begon een waar doelpuntenfestijn van de thuisploeg. Eerst scoorde Toon De Vis  5 doelpunten op rij en ook Jonas Naveld was trefzeker met 4 doelpunten in de tweede helft. Izegem kon in deze periode slechts 5 keer tegen scoren wat leidde tot de riante 35-25 stand met nog 10 minuten te spelen. De jongere spelers kregen nog volop speelgelegenheid en de 17-jarige Ben Schroven wist in het slot van de wedstrijd nog 2 maal te scoren. Laurent Delfosse legde uiteindelijk de 38-27 eindstand vast. De spelers van Atomix dankten op het einde van de wedstrijd nog de talrijk aanwezige supporters en sponsors.

 

Volgend weekend op zaterdag 6 mei speelt Atomix de laatste wedstrijd van seizoen om 18uur in de Wespelaarse sporthal tegen Eupen. Er wordt veel volk verwacht en na deze wedstrijd zal de kampioenenviering verder gezet worden in de cafetaria van de sporthal.

 

DOELPUNTENMAKERS

H.C. Atomix: Claes Matthias (2), De Leus Levi (D 1ste helft), De Vis Toon (11), Delfosse Laurent (2), Gijbels Tom (D 2de helft), Hellemans Rens (2), Maetens Dario (1), Naveld Jonas (6), Radis Christophe, Schroven Wouter (5), Smeijers Erik (7), Hayette Thibaut, Schroven Ben (2) en Vandeghinste Maurits.

 

 

HBC Izegem Declerck Brecht (6), Samyn Arne (2), Mathijs Ruben (2), Jacobs Kobe, Vangroenweghe Karel (4), Motte Louis (7), Delbecque Rune (4), Beke Willem, Vannieuwenhuyse Gilles, Vandewalle Thomas, Samyn Robin (2), Azou Barend, Lievens Jens en Ostyn Willem. 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews