24/4 Atomix geeft titel glans na felbevochten winst in Gent

Categorie: Wedstrijd Verslagen

Zaterdagavond 22 april trok Atomix naar 'de rivaal' van het seizoen 'Don Bosco Gent'. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin Gent het meest op voorsprong stond maar Atomix er steeds in slaagde terug te komen en in 'money time' met 31-32 wist te winnen en beide punten als verdiend kampioen terug mee naar huis kon nemen.

Het begin van de wedstrijd begon gelijkopgaand. Beide ploegen prikten hun goaltjes mee en na 7 minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord. Dan duwde Gent even op het gaspedaal en liep uit tot 6-3 na 9 minuten. Aanvallend lukte het moeilijk om te scoren en ook verdedigend klopte niet alles. Er werd achtervolgd met treffers van ouderdomsdeken Erik Smeijers  en Wouter Schroven (beide topschutters met 6 doelpunten deze wedstrijd). Er werd stevig verdedigd door de thuisploeg wat zorgde voor de nodige 2 minuten tijdstraffen en mede hierdoor kon Atomix terug in de wedstrijd komen en ging het van een 12-8 tussenstand naar 13-12 na 25 minuten spelen. Er werd door beide ploegen nog 3 keer gescoord in de slotminuten en dus werd er gerust met een 16-15 stand. De tweede helft ging dus bepalen wie deze wedstrijd om de 'eer' zou winnen.

Coach Gerrit Vertommen zette een herschikte ploeg op het veld en na 5 minuten stond het door enkele succesvol afgewerkte tegenaanvallen 16-19 voor Atomix. Daarna ging het licht even uit en enkel de ingevallen Jonas Naveld wist met 2 opeenvolgende treffers in de 5de en 10de minuut nog wat weerwerk te bieden. Tussenstand 21-20 na 10 minuten spelen. Brichart en Lesage scoorden naar hartelust en na 18 minuten stond er een 27-23 stand op het scorebord. Daarna was het genoeg geweest en eerst Wouter, Dario en Toon zorgden voor de 28-26. Daarna leek het even alsof enkel Erik Smeijers en Christophe Radis op het veld stonden want met respectievelijk 4 gelukte tegenaanvallen en nog eens 2 doelpunten werd het 28-32 met nog 90 seconden op de klok. Ook mede dankzij een uitstekend keepende Tom Gijbels kwam deze voorsprong tot stand. Gent mocht nog 3 keer tegenscoren maar de buit was dan al binnen. Eindstand 31-32 in het voordeel van Atomix dat zo nog steeds met 10 punten voorsprong aan kop staat van de klassering in 2de nationale. Er resten enkel nog thuiswedstrijden tegen respectievelijk Izegem (29 april) en Eupen (6mei) telkens op zaterdag om 18:00 in de Wespelaarse Sporthal.

 

DOELPUNTENMAKERS:

Don Bosco Gent: Vandeveire, Van Cauwenberghe (4), Lorré (2), Longueville (4), Gharbi Y.(1), Matthys (4), Lesage (8), Gharby M.(1), Brichart (5), Abalo (2) en Verbelen.

H.C. Atomix:  Claes Matthias (1), De Leus Levi (D 1ste helft), De Vis Toon (4), Delfosse Laurent (1), Gijbels Tom (D 2de helft), Rens Hellemans (4), Maetens Dario (1), Naveld Jonas (2), Radis Christophe (5), Schroven Wouter (6), Smeijers Erik (6), Hayette Thibaut (2), Schroven Ben en Vandeghinste Maurits.

 

Geschreven door Florian Vertommen

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews