27/3 Atomix Kampioen!

Categorie: Wedstrijd Verslagen
Geschreven door Vertommen Gerrit

Door het verlies van Gent tegen Beyne gisteren, was Atomix al zeker van de titel en dit met nog 6 matchen te spelen!  De promotie naar 1ste nationale was een uitgelezen gelegenheid om te vieren.

Atomix wist echter dat St-Truiden een te duchten tegenstrever is. Ze hadden immers de laatste uitmatch tegen hen verloren. Atomix spelverdeler Christophe Radis was door een blessure niet beschikbaar en zo trok ook trainer Gerrit Vertommen een spelerstenue aan.

 

Atomix topschutter Toon De Vis opende de wedstrijd met een knap punt. De Truienaren maakten een tegengoal en lieten al snel zien dat ze er voluit voor zouden gaan. Atomix kon echter gelijke tred houden en de ruststand was 11-11.

In de 2de helft kwamen de Truienaren helemaal op dreef en scoorden vlot. Hun topscoorder Niels Ceyssens was in goede vorm en maakte het leeuwendeel van de Truiense goals. Atomix kwam op achterstand en het was duidelijk dat de kampioenenviering nog wat in de benen zat. Maar desondanks de Truiense aandacht voor Toon De Vis, kon hij toch nog 10 ballen in hun netten schieten, dit tot grote ergernis van Truienaar Stephen Martens.  De Haachtenaren kwamen nog enkele keren op gelijke hoogte, maar konden de tegenpartij niet stoppen. Tegen het einde van de wedstrijd draaide hun spel wel een stuk vlotter en ook younster Thibaut Hayette scoorde 2 maal. De achterstand werd gestaag kleiner maar er bleef te weinig tijd over om die helemaal weg te werken. Ook de goede prestatie van doelman Levi De Heus was niet voldoende om de Haachtenaren voor verlies te behoeden. Atomix cirkelspeler Erik Smeijers legt de eindscore vast: 32-28.

Atomix trainer Gerrit Vertommen en hulptrainer Gert-Jan De Vis hebben samen met hun spelers een puike prestatie neergezet dit seizoen. Nu de titel binnen is, kan Atomix met minder druk spelen en de komende wedstrijden onbevangen tegemoet zien. Met nog 5 wedstrijden te spelen, blijft de Haachtse ambitie echter dezelfde: in 2de nationale op kop eindigen met 10 punten verschil. Dus is consequent trainen en secuur de komende wedstrijden afwerken de boodschap.

 

Doelpuntenmakers   :

HC ATOMIX : De Leus Levi (d), Gijbels Toon (d), Claes Matthias (1), De Vis Toon (12), Delfosse Laurent, Hellemans Rens (1), Maetens Dario (1), Naveld Jonas (1), Schroven Wouter (2), Smeijers Erik (7), Hayette Thibaut (2), Gerrit Vertommen (1).

HB St-TRUIDEN: Nuyttens Ruben (d), Jacobs Erik (d), Ceyssens Niels (9), Martens Stephen (6), Krasuski Kevin (8), Carpentier Joris (1), Simons Tom, Tordi Joachim (3), Carpentier Jeroen (2), Krasuski David (3), Nelissen Jacob, Papa Joseph.

 

 

Kristine Van Nieuwenhove, HC Atomix

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews