Zat 23 Sept - Heren 1, Houthalen - Atomix

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door Ive Schroven

Atomix wint na sterke 2de helft in Houthalen!

De heren van Atomix trokken op zaterdagavond 23 september naar Houthalen voor de 3de wedstrijd van het seizoen. De eerste helft bood met een 15-16 ruststand nog alle kansen voor beide ploegen. Het waren de bezoekers uit Haacht die na een sterke 2de helft de volle buit meenamen. Eindstand 26-36!

Atomix was meteen bij de les en zorgde dankzij een trefzekere Toon De Vis (12 doelpunten vandaag) voor een 2-6 voorsprong na 9 minuten. Stulens prikte tweemaal tegen en bracht zijn team terug tot 4-6. Rens Hellemans kende een sterke periode en bracht de 4-9 stand op het bord. Hoe hard Atomix ook probeerde, de voorsprong vasthouden tot aan de rust lukte niet. Na 25 minuten stond het nog 11-15, maar Janssens en Driesen tekenden voor de 15-15. Op slag van rust zorgde Erik Smeijers voor de 15-16 en het mentale voordeel om de 2de helft met een voorsprong te starten.

 

Het is een groot raadsel wat coach Lars Bertels tijdens de rust verteld heeft, maar de machine van Atomix draaide op volle toeren in de 2de helft. Blaz Rojc zorgde voor mooie doelpunten vanuit de opbouwlijn. Wouter Schroven dirigeerde uitstekend vanuit het midden en zorgde er mede voor dat ook de hoekspelers Matthias Claes en opnieuw Rens Hellemans konden uitgespeeld worden. Houthalen probeerde via Stulens nog aan te klampen maar het was Atomix dat na 13 minuten al 17-27 voor stond. Even later viel Wouter uit met een blessure en nam zijn jongere broer Ben Schroven zijn taak met verve over. Als 17 jarige zorgde hij voor sturing in de aanval en nam hij ook in verdediging zijn volle verantwoordelijkheid. Gaëtan Van Haesendonck prikte op pivot zijn doelpunten mee en ook Radis Christophe tekende present voor 2 treffers in het slot van de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok gaf het scorebord de geruststellende 21-35 voorsprong aan. De thuisploeg mocht nog enkele keren tegen scoren wat de eindstand op 26-36 bracht na alweer een uitermate sterk spelend Atomix.

Hiermee blijft Atomix op kop in de klassering en mag het volgende week thuis tegen Doornik spelen voor de leiderspositie. Allen op post dus voor de wedstrijd op 30 september om 20:30 in de Wespelaarse sporthal.

 

DOELPUNTENMAKERS:

Kreasa Houthalen: Corstjens Mathy, Vanhout Christopher, Janssens Glenn (4), Poelmans Joren, Breukers Tom(4), Kreemers Jelle (2), Driesen Thomas (4), Haex Bert (2), Stulens Jochem (5), Lamers Brecht, Beckers Igor, Claessens Franky (1), Mrowiec Marek (2), Buquet Marnix en Van de Vliet Stijn (2).

H.C. Atomix: Claes Matthias (3), De Leus Levi (D), De Vis Toon (12), Delfosse Laurent (1), Hellemans Rens (4), Maetens Dario, Mendes Jasper (D), Radis Christophe (2), Rojc Blaz (6), Schroven Wouter (2), Schroven Ben, Smeijers Erik (4) en Van Haesendonck Gaëtan.

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews