Atomix wint in Eynatten Raeren en draagt zege op aan Andre Vertommen !

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door Marc Goovaerts

Zaterdag 9 september om 10:00 was er de uitvaart van onze betreurde Secretaris Andre Vertommen en s’avonds om 20:15 reeds de eerste wedstrijd voor onze jongens.

Omstreeks 17:00 vertrok Atomix in Wespelaar richting sporthal Eynatten - Raeren voor zijn eerste wedstrijd en rentree in 1e nationale van de Belgische handbal competitie.

Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Eynatten zeer sterk begon en 3-0 voorkwam. Na 6 minuten had AtomiX zijn draai gevonden en maakte 3-3 gelijk in de 9e minuut. Vanaf dan ging het zeer gelijk op met een 12-12 rust stand. Bij Eynatten was het duo Vreven -Neuville die het spel maakten . Bij AtomiX was er een zeer goed keepende Mendez en een zeer hard werkende en slim spelende Blaz aangevuld met een efficient afwerkende De Vis.

Alle andere Atomixers werkten zeer hard en volledig in dienst van de 3 juist genoemden.

Na de rust bleef het gelijk opgaan met 2 ploegen die hard werkten, als was het Yenatten die probeerden om het tempo een beetje uit de wedstrijd te halen. Na de 20 minuten herschikte Trainer Lars de posities op het veld met Blaz op de linkerhoek om de finale versnelling in te zetten. Blaz scoorde 2 maal in 2 minuten vanuit de linkerhoek. Met 2 rechtshandige spelers in de opbouw posities en Blaz op de hoek geraakte de verdediging van Yenatten uit positie.

Yenatten probeerde dan het tempo wat uit de wedstrijd te halen maar dat lukte niet. Als een duivel uit een doosje kwam  middenman Wouter op basis van zijn snelheid 3 keer in schot positie en maakte 3 punten in 4 minuten. Zo was er plots een 22-24 voorsprong in de 29e minuut en was de buit binnen. Vervolgens werd in de laatste aanval van de wedstrijd de verdediging van Eynatten volledig uit positie gespeeld en kwam Blaz nogmaals in schietpositie. Hij kogelde de bal voorbij een zeer goed keepend doelman Max Schunk ondanks de verschillende sterke reddingen die hij eerder in de match realiseerde.

Al bij al een spannende en goede wedstrijd voor de neutrale kijkers maar zeker verdiende overwinning AtomiX die wordt opgedragen aan Andre Vertommen.

Eindstand:                Eynatten Raeren - AtomiX   22 - 25

 

Komende week zaterdag op 16/9 thuismatch om 20:30 in sporthal Den Dijk te Wespelaar waar wij uiteraard iedereen graag  verwelkomen voor de wedstrijd AtomiX – Vise.

Na  de 1e  wedstrijd heeft AtomiX de leiding in de competitie samen met Doornik en Houthalen.

 

DOELPUNTENMAKERS:

Eynatten:  Schunk Max (D), Schunk Thorsten (D), Verjans, Top Moussa, Top Sehou (2),  Vreven  (8), Neuville (4),Thevissen, Mouchette, Kutters,  Fisette (1), Eubelen, Habets (5),Cordewener (2).

H.C. Atomix:  Claes Matthias (1), De Leus Levi (D), De Vis Toon (9), Delfosse Laurent , Mendes Jasper (D ), Rens Hellemans , Maetens Dario , Rojc Blaz (8), Radis Christophe, Schroven Wouter (5), Smeijers Erik (2), Hayette Thibaut, Schroven Ben, Van Haesendonck Gaetan  en Vandeghinste Maurits. 

 

 

 

 

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews