Zat 18 feb : HBC IZEGEM  -  HC ATOMIX

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door Andre

“Atomix wint vlot in Izegem”

Zaterdagavond reisde Atomix naar het West-Vlaamse Izegem voor de 20ste competitiewedstrijd van het lopende seizoen. Izegem staat onderaan het klassement maar Atomix wou van geen onderschatting weten. Maar het ging bijzonder vlot. Atomix liep uit tot  0  -  8  in het eerste kwartier en eigenlijk was de winnaar toen al gekend. Atomix boekt hiermee de 8ste zege op rij en verstevigt de leiderspositie na weerom verlies van DB Gent.

Atomix begon bijzonder geconcentreerd aan de wedstrijd. Dario Maetens scoorde al in de eerste minuut. Erik Smeijers, Toon De Vis en Wouter Schroven en anderen volgden om beurt zijn voorbeeld. Ondertussen functioneerde de verdediging foutloos en deed de Atomix doelman de rest. Na een kwartier wedstrijd stond er dan ook een droge   0  -  8  score op het bord. Het was toen al duidelijk wie met de punten zou gaan lopen. Ruben Matthys zorgde voor het eerste Izegemse doelpunt en vanaf dan kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het laatste kwart van de eerste helft verliep keurig gelijk opgaand. Willem Beke scoorde het meest bij de thuisploeg. Langs de kant van Atomix trof cirkelspeler Erik Smeijers nog 3 keer raak en Wouter Schroven als linkeropbouwer nog 3 keer : 7  -  15 ruststand.

Ook bij aanvang van de 2de helft hielden beide ploegen mekaar nog enige tijd in evenwicht. Matthias Claes trokt Atomix met een klassetreffer terug op gang. Even later stond de 10-puntenkloof op het scorebord : 11  -  21 in de 10de minuut. Even herpakte de thuisploeg zich met goals via Motte en Vangroenweghe maar dan was Atomix terug toonaangevend. De jongeren, Rens Hellemans en Laurent Delfosse, scoorden om beurt.  Pivot Erik Smeijers (8 goals deze keer) was erg secuur en bracht in de 28ste minuut de stand op 15  -  30. Izegem kon nog wat milderen in de slotminuten maar het verschil bleef groot : 17  -  30  eindstand.
Door het thuisverlies van DB Gent tegen Eupen wordt het verschil in het klassement reeds 8 punten. Volgende week moet Atomix op verplaatsing naar Eupen. Dat is een ploeg in vorm (vraag het maar aan Gent) en alert blijven is zeker de boodschap.
 
Doelpuntenmakers :
IZEGEM : Lievens (d), Ostyn, Beke (4), Motte (3), Vangroenweghe (3), Samyn (2), Declercq (1), Deschamps (1), Matthys (1), Jacobs (1), Delbecque (1), Van Nnieuwenhuyse, Vantieghem, Demeulenaere.
HC ATOMIX : De Leus Levi (d), Gijbels Toon (d), Claes Matthias (2), De Vis Toon (6), Delfosse Laurent (3), Hellemans Rens (3), Maetens Dario (1), Naveld Jonas (1), Radis Christophe, Schroven Wouter (6), Smeijers Erik (8), Vertommen Gerrit.
 
André Vertommen, HC Atomix

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews