Zat 11 feb : HC Atomix - DB Gent

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door Andre

“Atomix zet titelambities kracht bij”

Met het bezoek van DB Gent stond de topwedstrijd  van het weekend (nummer 1 tegen nummer 2) in 2de nationale heren op het programma. Atomix kreeg de kans om revanche te nemen na eerder twee nederlagen in het eerste deel van de competitie tegen de Gentenaren. En het lukte deze keer. Na een erg gelijk opgaande eerste helft (11 – 11 ruststand) wist Atomix gaandeweg afstand te nemen in de 2de helft en uiteindelijk vrij ruim met winst de wedstrijd af te sluiten : 25  -  16  eindstand.
Gent begon het best aan de match met onmiddellijk twee treffers van Gustave  Lorré. Atomix antwoordde via Jonas Naveld en linkerhoek Matthias Claes. Toon De Vis, Atomix topschutter, werd stevig aangepakt door de Gentse defensie. Het duurde tot de 20ste minuut eer hij voor het eerst raak trof. Gelukkig werd hij met succes bijgestaan door spelverdeler Christophe Radis en opbouwer Wouter Schroven om voor de doelpunten te zorgen. Langs beide zijden werd stevig verdedigd. Ook Tom Gijbels, de Atomix doelman presteerde bijzonder sterk en zorgde mee sterke safes voor een verdienstelijke ruststand :  11  -  11 gelijk.
Bij het begin van de 2de helft was Gent nog even de betere ploeg. Met twee doelpunten van Braeckman kwam ze zelfs even aan de leiding  (12 – 13 tussenstand in de 3de minuut) maar dan plaatste Atomix een eerste serieuze versnelling. Verdedigend werd sterk gepresteerd met een zeer alerte doelman als sluitstuk. Atomix stond nog slechts drie doelpunten toe in de rest van de 2de periode. Aanvallend begon het vlotter te lopen. Toon De Vis kreeg wat meer ruimte en benutte de geboden kansen. Maar ook de andere Atomix aanvallers waren beter bij de les dan in de eerste helft. Stilaan werd een kleine kloof uitgebouwd (10de minuut  : 16 –14 en 20ste minuut : 19 – 15). Ondertussen was de Gentse topschutter Lorré van het veld gemoeten na zij derde tijdstraf (en dus rood). De laatste 10 minuten brak de veer bij de bezoekers en was Atomix heer en meester. Er werd nog een mooi verschil bijeen gespeeld  :  25 – 16 eindstand.
Hiermee onderstreept Atomix zijn goede huidige vorm en de bijhorende titelambities. Het verschil met Gent (nr. 2 in het klassement) bedraagt nu 6 punten en mag en stilaan gelonkt worden naar titel en bijhorende promotie. Maar opgelet, een terugval bv omwille van bv blessures is vlug gebeurd en kan de situatie keren. Vraag het maar aan DB Gent (met twee gekwetsten op de bank). Met nog 9 wedstrijd te spelen is bijzonder alert blijven en consequent blijven trainen de boodschap.
 
Doelpuntenmakers   :
HC ATOMIX : De Leus Levi (d), Gijbels Toon (d), Claes Matthias (2), De Vis Toon (4), Delfosse Laurent (1), Hellemans Rens (1), Maetens Dario (1), Naveld Jonas (2), Radis Christophe (5), Schroven Wouter (6), Smeijers Erik (3), Hayette Thibaut, Schroven Ben (1), Vandeghinste Maurits.
DB GENT : Vandeveire (d), Lorré (4), Longueville Liam, Matthijs (2), Braeckman (4), Lesage (2), Lela (2), Huysentruyt (1), Longueville Levi, Gharbi (1)
 
André Vertommen, HC Atomix

 

 

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews