Zat 28/1 : HC Amay : HC Atomix

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door André Vertommen

"Atomix wint op verplaatsing tegen het Waalse Amay”

Zaterdagavond reisde Atomix naar Amay in de buurt van Luik. In deze kleine typische Waalse stad, ruim 14.000 inwoners en dus vergelijkbaar met een gemeente als Haacht, is een jonge handbalploeg goed aan het werk. Amay beschikt tevens met Grevesse over een sterke schutter. Onderschatting was dus zeker niet aangewezen. Gelukkig bleef Atomix steeds de situatie onder controle houden maar toch duurde het tot de laatste 10 minuten van de wedstrijd vooraleer het team van het trainersduo Gerrit Vertommen – Gert-Jan De Vis echt voldoende ruim afstand kon nemen.

Wouter Schroven bleef aan de kant met een lichte blessure zodat trainer-coach Gerrit zich toch maar als speler op het wedstrijdblad liet noteren. De thuisploeg nam de beste start en liep 3 – 1 uit na een paar minuten wedstrijd. Maar Atomix reageerde gepast via drie treffers van Toon De Vis. Meteen kreeg hij alweer een mannetje op de huid geplakt. Na 10 minuten speeltijd stond alles terug in evenwicht ( 4  -  5  tussenstand). Het volgende kwartier verliep de match perfect gelijk opgaand. Om beurten kwamen beide teams even voorop; dan weer gelijk en dan weer een goaltje achter. Tussenstanden : 15de minuut : 6  -  5, 20ste minuut : 9  -  8 en 25ste minuut : 10 – 11. Grevesse en Destexhe toonden het meest hun schutterskwaliteiten bij Amay. Pivot Erik Smeijers (7 goals) scoorde vlot bij Atomix en ook spelverdeler Christophe Radis speelde bijzonder productief (7 treffers deze keer). Matthias Claes zorgde in de 28ste minuut voor het eerst voor een verschil van drie doelpunten : 11 – 14 tussenstand. Dit verschil bleef tot bij het einde van de eerste helft : 13 – 16 ruststand. De Atomix doelmannen speelden een voortreffelijke wedstrijd. Toon Gijbels weerde zelfs kort na mekaar twee strafworpen en dat doet deugd voor een ploeg die wil winnen.

Atomix voelde dat het de betere ploeg was en duwde door bij het begin van de 2de helft. Even later verscheen de 5-puntenkloof voor het eerst op het scorebord : 14  -  19 in de 8ste minuut via een rake worp van Dario Maetens. Maar Atomix verzuimde echt door te gaan en liet Amay terug dichterbij komen. Haverwege de 2de helft bedroeg het verschil terug slechts drie doelpunten : 19 -  22 tussenstand. Coach Gerrit achtte het moment gekomen om even mee te gaan spelen en trok zijn trainingsbroek al uit. Maar het hoefde niet want plots ging het weer veel beter. Via Toon en Jonas Naveld werd terug gezorgd voor 5 goals verschil : 20 – 25 in de 20ste minuut. Even lukte Amay er nog in iets dichter te komen maar dan was Atomix niet meer te houden. Met 6 doelpunten op rij, waarvan één via de 16-jarige Thibaut Hayette, werd de kloof nog behoorlijk uitgediept : 23 – 31 eindstand.

Ook DB Gent won zijn wedstrijd zodat het verschil tussen 1 en 2 in de rangschikking onveranderd blijft. Volgende week (zat 4 feb om 20.30u) speelt Atomix terug thuis in SH Wespelaar tegen opnieuw een Waals team, Union Beyne. In de beginfase van de cmpetitie wist deze ploeg met één goal verschil te komen winnen in Wespelaar. Opletten is dus de boodschap. Maar de “winning mood” is zeker aanwezig bij het huidige Atomix.

 

Doelpuntenmakers :

HC AMAY : Destexhe (4), Grevesse (6), Majean (2), Pagnoul (3), Populaire (3), Kubatchi (2), Tilman (1), Louis (1), De Broux (1), Danse, Tilliere, Saghir, Dececco, Poesen.

HC ATOMIX : De Leus Levi (d), Gijbels Toon (d), Claes Matthias (3), De Vis Toon (7), Delfosse Laurent (2), Hellemans Rens, Maetens Dario (1), Naveld Jonas (3), Radis Christophe (7), Smeijers Erik (7), Hayette Thibaut (1), Schroven Ben, Vanwing Sander, Vertommen Gerrit.

 

André Vertommen, HC Atomix

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews