Zat. 3 dec : HC Atomix - HBC Izegem

Categorie: Wedstrijd Verslagen Heren
Geschreven door André Vertommen

“Atomix wint overtuigend en wordt terug leider”

Zaterdag kwam HBC Izegem op bezoek in de Haachtse sporthal. De West-Vlaamse promovendus (vorig jaar vlot kampioen in liga 1) kende een moeizame start in 2de nationale maar was de laatste weken sterk bezig met enkele mooie zeges. Ook deze keer gingen ze goed van start en konden ruim 20 minuten gelijke tred houden met Atomix. Maar op het einde van de eerste helft en vooral in de 2de helft bleek de ploeg van trainer-coach Robin Mathijs een maatje te klein voor een ontketend Atomix. De eindscore, 33 – 21,  was dan ook duidelijk.
Atomix scoorde al na enkele seconden via een treffer van Toon De Vis. Meerdere spelers van de thuisploeg troffen raak maar telkens zorgde Izegem voor een passend antwoord. Tussenstanden : 10de minuut : 5 – 4 en 20ste minuut : 9 – 8. Vooral Ruben Mathijs was het gevaarlijkst en zorgde voor heel wat doelpunten (6 in de eerste helft) bij de bezoekers. Louis Motte (3 treffers deze match) zorgde voor een 9 – 9 score in de 21ste minuut. Maar dan plaatste Atomix een eerste versnelling. Met 5 goals op rij waarvan 3 van een sterk spelende pivot Erik Smeijers werd een eerste kloof geslagen. De rust werd bereikt met een 15 – 11 score nadat alweer Mathijs de West-Vlamingen wat dichterbij bracht.
 
De 2de helft toonde een heel ander spelbeeld. Atomix begon aan een sterk offensief. Aanvallend liep alles op wieltjes. Snelle en precies uitgevoerde aanvalsgolven volgen elkaar op. Eerst Toon De Vis (kreeg even later een mannetje op de huid geplakt) en vervolgens de jonge Rens Hellemans (7 goals deze match) vanop de rechterhoek rondden aanval na aanval succesvol af. Jens Lievens, gewezen doelman van de nationale ploeg zag het even niet meer zitten. Ook Wouter Schroven (op pure snelheid) en opnieuw Erik Smeijers bleken niet af te stoppen. Ondertussen functioneerde de verdediging zeer behoorlijk en stond doelman Levi De Leus uitstekend te keepen. Hij moest in 20 minuten tijd slechts vier goals toestaan waarvan de laatste door hem zelf dan nog binnengeduwd. De score liep dan ook snel op. Tussenstanden : na 10 minuten : 23 – 14 en na 20 minuten : 30 – 15. Wedstrijd gespeeld en gewonnen concludeerden de Atomix coaches en ze stuurden geleidelijk aan al de jongeren op het veld. Izegem profiteerde van de geboden ruimte en ze kwamen meer tot scoren vooral via Jacobs en opnieuw Motte. De kloof werd wat kleiner maar was al lang niet meer te overbruggen. Eindstand : 33 – 21 in het voordeel van Atomix.
 
Door het verrassend verlies van DB Gent in Eupen komt Atomix terug mee op kop van het klassement.
 
Volgend weekend is het bekerweekend. Atomix neemt het dan op in de kwartfinale tegen topformatie Initia Hasselt. Deze wedstrijd moet midweek gespeeld worden omwille van beneleague verplichtingen van Hasselt tijdens het weekend. Daarom zal de wedstrijd gespeeld worden op donderdag 8 december om 20.30u in sporthal den Dijk te Wespelaar.    
 
Doelpuntenmakers :
HC Atomix : De Leus Levi (d 30’), Gijbels Tom (d 30’), Claes Matthias (3), De Vis Toon (6), Delfosse Laurent, Hellemans Rens (7), Maetens Dario (1), Naveld Jonas, Radis Christophe (2), Schroven Wouter (5), Smeijers Erik (8), Hayette Thibaut, Schroven Ben (1), Vandeghinste Maurits.
HBC Izegem : Lievens Jens (d 45’), Ostyn (d 15’) , Jacobs (2), Vannieuwenhuyse (2), Descamps (2), Demeulenare (1), Vantiegem, Samyn Arne (1), Motte Louis (3), Mathijs Ruben (7), Samyn Robin, Beke (1), Declerck (1), Vandewalle (1).
 
André Vertommen, HC Atomix  
 
Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews