Over Handbalclub AtomiX

Categorie: Informatie Atomix
Geschreven door Kurt Verschaeve

De vzw AtomiX is gegroeid uit de Haachtse Handbalploeg en Keerbergse Handbaljeugd. In totaal heeft de vereniging nu een 16-tal ploegen in competitie en met 250 leden vormt dit een brede basis. De 12 jeugdploegen situeren zich bij de top  in de provinciale en Vlaamse competities. Dankzij een goed uitgebouwde jeugdwerking kan uit eigen rangen het juiste talent worden opgespoord en aangemoedigd om mee te spelen op het hoogste niveau. Door een uitstekende jeugdwerking heeft de club al enkele jaren aansluiting bij de Belgische top bereikt.

Het voorbije seizoen speelde de ploeg voor het vierde opeenvolgende jaar in ere-divisie . Met een sterk verjongde ploeg kon het behoud niet verzekerd worden. Volgend seizoen 2012-2013 spelen zowel Heren als Dames dus in 2de Nationale.

In 2007/08 werd voor het eerst de absolute top in België bereikt (bij de top vier geëindigd) zodat tevens een deelnamerecht werd verworven aan de Beneliga (is een bijkomende competitie tussen de top vier uit België en Nederland). Ook een deelnamerecht aan de Europese competitie werd toen verzekerd.

Meer dan 200 enthousiaste jongeren, hun trainers, begeleiders, families en vrienden zetten zich wekelijks in om “van handbal een feest te maken”. AtomiX is in Vlaams-Brabant (en een deel van Antwerpen) hét uithangbord van het handbal !

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews